Spela på hästar online

När man talar om spel online tänker de flesta på typiska onlinespel som nätcasinon och slots. Utbudet av spel online är dock betydligt större än så. Betting i olika former är kanske rentav den största delen av allt onlinespel om pengar. Det handlar då om betting på fotbollsmatcher, musiktävlingar och presidentval, men även spel på hästar. Spel på hästar sker genom betting på lopp inom trav och galopp. Trav dominerar spelmarknaden i Sverige, främst tack vare att det har en betydligt större och bredare publik och därför har det också tillkommit fler tävlingsdagar.

Hur spelar man på trav?

Det finns flera olika sätt att spela på trav. Hos ATG, som dominerar när det gäller spel på trav, är lördagsspelet V75 den i särklass mest populära spelformen. Med en omsättning på tiotals miljoner varje lördag är det hela travsportens flaggskepp och det är endast de främsta travhästarna i landet som ens får chansen att delta i V75-lopp.

V75

Den mest populära spelformen är som sagt V75. Mer exakt går V75 ut på att som spelare hitta vinnaren i sju raka travlopp. Du kan spela på ett antal hästar i varje lopp beroende på hur stort V75-system du gör. För att inte kostnaden för att lämna in systemet, det vill säga din insats, ska bli alltför hög är det dock rimligt att ha så kallade ”spikar” på systemet. Att man har en ”spik” i något lopp innebär att man endast spelar på en enda häst i det loppet.

Det är oftast att hitta spikarna som är det svåra när man bygger system. Ett statistiskt säkert kort är att spika omgångens största favorit och hoppas att favoritskapet infrias. Om du vill åt de riktigt stora vinsterna, och inte enbart några hundra som kan hjälpa dig laga din Samsung, bör du dock försöka se dig om efter mer spelvärda spikar som inte är lika stora favoriter. Just större skrällar och lägre spelprocent, desto högre vinst om du lyckas pricka 7 rätt på V75.

Dagens Dubbel

En annan populär spelform inom trav hos ATG är det dagliga spelet Dagens Dubbel (DD). Det går att spela varje kväll och där gäller det att hitta rätt vinnare i två av två lopp. Insatsen för en rad är minst 5 kr. Du kan såklart kombinera olika rader, men för att faktiskt vinna lite mer än småslantar på DD bör du välja ut en häst i varje lopp och spela en enkelrad med dessa till en något högre insats, exempelvis 50 kr. Så länge du inte spelar på favoritkombination kan du med 50 kr på en enkelrad oftast vinna allt mellan 500 kr och flera tusen.

Hos andra aktörer

Bara för att ATG dominerar inom spel på hästar, finns det inget som säger att det inte kan vara bättre att vända sig till andra aktörer. Exempelvis Unibet erbjuder en hel del spel på trav. Eftersom de, till skillnad från ATG, även erbjuder fasta odds när man spelar på rätt vinnare i ett specifikt lopp kan du ofta få bättre odds där.