Call of Duty – världens mest framgångsrika spelserie?

Spelserien Call of Duty skulle kunna sägas vara spelvärldens motsvarighet till vad Marvel- eller Star Wars-filmer är i filmvärlden. Stora spelsläpp som även de som kanske inte har så stor koll på

spelvärlden ändå känner till. En så kallad förstapersonsskjutare som släpps åtminstone i en ny utgåva varje år.

Om du tycker om Call of Duty är det inte helt omöjligt att du också gillar Minecraft. Det må vara två helt olika typer av spel, men omväxling förnöjer heter det ju. Hos Gameloot.se kan du köpa merchandise som hämtat inspiration från TV- och dataspelsvärlden, inte minst från Minecraft. Just nu har de finfina priser på Minecraft ryggsäckar. Perfekt om du har ett barn som står inför skolstarten och som dessutom tycker om att spela Minecraft.

Det första spelet i Call of Duty-serien släpptes 2003. Man lät då spelet utspela sig under andra världskriget. Vad som gjorde CoD (som det ofta förkortas) unikt för sin tid var att du under kampanjen fick iklä dig rollen både som amerikansk, brittisk och rysk soldat. Den sista banan spelade du som ryss med uppgiften att vara med och inta den tyska huvudstaden Berlin.

 

Om första spelet i serien var väl förankrat i verkligheten så går det knappast att säga om många av de CoD-titlar som släppts sedan dess. Spelutvecklaren Activision har fram till idag testat ett antal olika grepp med mer eller mindre lyckat resultat. Bland annat titlar som utspelar sig i framtiden.

Idag är CoD framför allt känt som ett onlinespel som i stora drag fungerar som dess största konkurrent, Counter-Strike. Det anordnas ett flertal stora internationella och regionala turneringar för Call of Duty varje år. De skickligaste spelarna kan räkna med att dra hem vinster i miljonklassen.