Var försiktig när du spelar på nätet

En dröm för många är att bli ekonomiskt oberoende och därmed få friheten att göra vad de vill utan att tänka på vad det kostar. Trots att det finns många sätt att bli ekonomiskt oberoende är det endast en liten procent av befolkningen som lyckas bli det. För att bli ekonomiskt oberoende måste man antingen ha perfekt timing med en innovation, ha särskilda kunskaper inom ett område eller ha turen på sin sida. Spotify är ett bra exempel där bra timing har varit helt avgörande. Det grundades i helt rätt tid och har därför blivit en stor succé. Särskild kunskap inom exempelvis börsen, det vill säga att handla med aktier, är en särskild kunskap som kan göra att man blir ekonomiskt oberoende. Man kan även bli ekonomiskt oberoende genom att spela på nätet, men då gäller det att ha turen på sin sida, och i vissa fall även kunskap.

Spel på nätet och vad man måste tänka på

När det gäller spel på nätet, precis som vid handel med aktier, är det framför allt en regel som är jätteviktig! Du får aldrig spela för mer pengar än du har råd att förlora. Även om man ibland kan se ett lockande odds på exempelvis en fotbollsmatch, och tänker att man skulle kunna satsa hela sitt hus på att lag 1 vinner matchen, så finns det många faktorer som påverkar utgången av en match. Lag 1 som är storfavorit kan få en tidig utvisning och därtill kanske lagets stjärnspelare skadar sig efter 10 minuter. Då är det plötsligt helt andra förutsättningar för matchens utgång och risken är stor att man förlorar.

Därför måste man använda sitt sunda förnuft och spela lagom för att bibehålla kontrollen över sitt spelande. Spela hellre med små insatser och vinn mindre. Det lär inte göra dig ekonomiskt oberoende, men med största sannolikhet kommer det å andra sidan inte heller göra dig hemlös och skuldsatt.

Ett sätt som det finns möjlighet att vinna stora pengar på, kan vara genom att spela på exempelvis trav eller stryktips. Men där gäller även samma regler för att du inte ska tappa kontrollen. Ett smart sätt kan vara att gå ihop med några vänner och därmed dela på insatsen för att få till ett större system. Chansen till vinst är större samtidigt som summan du kan förlora blir mindre, då såväl vinst som förlust fördelas på samtliga som satsat.

Det är viktigt att du inte skuldsätter dig för att spela på nätet, men om du redan befinner dig i en situation där du börjat tappa kontrollen och skuldsatt dig, kan det vara bra att exempelvis samla dina lån med ett lån hos Sambla samtidigt som du söker professionell hjälp för dina problem. På så sätt har du chans att rädda upp din situation och få kontroll på ditt spelande.

Förhoppningsvis kan denna artikel inspirera dig till säkert och underhållande spel på nätet, samt hjälpa dig som är på gränsen till att utveckla ett spelberoende att söka hjälp innan det är för sent.