Spela på nätet

Det finns gott om spel på nätet som man kan spela och även spel som man spelar genom att koppla upp sig mot andra i onlinebaserade världar eller arenor. I artikeln som du just nu håller på att läsa tittar vi lite närmare på ett par såna spel som man kan spela med andra eller mot andra. Vissa spel bygger mer på samarbete medan andra är mer inriktade på kamp, dueller och strid.

Forza Motorsport & Gran Turismo

Detta är Microsofts semirealistiska bilsimulatorspel som har funnits länge och nu är inne på den sjunde utgåvan – om vi undantar sidospelen Forza Horizon. Räknar man med de fyra Forza Horizon-spelen, som är lite annorlunda och fokuserar mer på öppna miljöer än banracing, finns ytterligare fyra delar i serien. Forza Horizon är enklare än vanliga Forza, men kanske inte lika enkelt som hemsidan enklare.se som är så enkel som det kan bli. Användarvänlighet är annars något som är ett honnörsord för spelserierna, med lättnavigerade menyer.

Gillar man bilar är även Gran Turismo ett hett tips. Det är en av Sonys racingspelsserier som också går att spela online med andra i spännande race där det gäller att först passera mållinjen. Det finns bl.a. till Playstation 4.

Minecraft

Minecraft är ett öppet spel i en onlinemiljö där man utforskar och bygger saker tillsammans med andra spelare. Grafiken är blockig och, enligt vissa, ganska ful men spelet är trots det omåttligt populärt, inte minst bland yngre barn. Minecraft är dessutom ett utpräglat onlinespel med fokus på samarbete.

FIFA 19 & NHL 19

FIFA 19 är den senaste delen av sportspelet med fokus på fotboll och som är världens största och mest populära spel. Här kan man till exempel bygga upp ett eget lag genom att köpa och sälja spelare i det unika och roliga spelläget som kallas för FIFA Ultimate Team. FIFA är ett spel som man kan ägna många timmar åt om man spelar det online.

NHL 19 är den senaste delen i NHL-serien och nytt för denna gång är bland annat möjligheten att spela mot andra spelare i särskilda miljöer utomhus. Dessutom kan man spela mer intensiva matcher inom ishockey i vad som kallas för NHL Threes där varje lag har tre utespelare plus en målvakt vilket ger väldigt fartfyllda matcher och gör spelet mycket mer intensivt. Som vanligt när man spelar online och möter alla så räknas varje litet skridskoskär och det gäller att spela skickligt, med smart passningsspel. Man kan välja att spela en mot en eller i spellägen där man inte kan byta spelare under matchens gång utan endast styr en av spelarna på isen hela tiden. Det går alltså att spela NHL med över 10 mänskliga spelare samtidigt i spelläget EASHL – Electronic Arts Sports Hockey League.

PUBG

Player unknown’s battlegrounds eller PUBG som det ibland också ofta förkortas som är ett spel där man slåss och strider mot andra på en enda stor och öppen karta i ett spelupplägg som kallas för Battle Royale. Det finns en hel del spel i denna genre där bland annat World of warcraft var en föregångare.