World of Warcraft Classic – Dags att förbereda sig?

World of Warcraft vanilla/Classic, originalet som släpptes för första gången i november 2004 kommer denna sommar 2019 att göra en comeback, vi får möjligheten att börja om utan expansioner eller ytterligare tillägg såsom LFG, transmog och flygande mounts. Guld kommer igen att få ett starkt inflytande på hur stark du är i spelet och även om det aldrig introducerades faktureringsprogram i nyare versioner av World of Warcraft så är det en helt annan utmaning att skrapa ihop guld bara till själva levelings processen med mount som kostar upp emot 100 guld och nya spells under 1-60 går på uppemot 200 guld så är det en utmaning att bara ha råd med det väsentligaste. Värre blir det då man ska börja spara ihop nästan 1000 guld för högsta ridkonsten (riding skill) så man kan rida i 100% hastighet.

Så för att man ska kunna ha rustningen polerad, svärdet slipat och eldbollarna på högsta nivå så kommer här lite tips: 1-60 man kan ha i bakhuvudet.

Köp större ryggsäckar

Det är väldigt värt att investera i större ryggsäckar då det förminskar tiden du behöver resa fram och tillbaka till staden för att sälja.

Köp inte vapen och rustningar om det inte är riktigt billigt och är en stor uppgradering

Man är oftast väldigt sugen att köpa uppgraderingar men det är sällan värt det, speciellt under tiden du jobbar dig upp mot 60 så är det ofantligt slöseri med guld att köpa vapen eller rustningar som du ändå kommer att byta ut. Du köper en ytterst liten ökning av snabbhet. Det enda undantaget till detta är warriors, då deras vapen är viktigare än andra klasser.

Ta professions tidigt

Det är lämpligt att runt level 10 välja 2 yrken, i spelet heter det professions och du kan välja mellan samlaryrken och yrken du producerar saker med. Det är vanligt att man tar 1 samlaryrke för att kunna få materialet man behöver för produktionsyrket.

Samlings Yrken

Mining, (Bryta och smälta malm), (Materialet används oftast till enginering och blacksmithing)

Herbalism, (Plocka örter) (örter som används till Alchemy för att göra trolldrycker)

Skinning, (Flå djur används nästan bara till leatherworking)

Alla produktions yrken kommer till en början att kosta dig mer pengar än du tjänar och det är inte helt fel att ta 2 samlingsyrken som skinning + herbalism eller mining. Då både mining och herbalism ger dig möjlighet att söka efter materialet så är det ytterst olämpligt att ta mining och herbalism tillsammans.

Vad gör du nu då när du har hela ryggsäcken fylld med läder och blommor? Det mesta på väldigt låg nivå kommer att sälja mest till vilken butik som helst. Däremot kan det vara väl värt speciellt på lite högre nivåer att kika på auktionshuset och titta om säljpriset + handpenningen är högre än säljpriset till vilken butik som helst. Ibland har man tur och efterfrågan på marknaden är högt och tillgången är låg.