Sportbetting online

Människor har ägnat sig åt att satsa pengar på resultatet av olika sportevenemang nästan lika länge som människan har ägnat sig åt organiserad sport. I takt med att samhället och tekniken har utvecklats har också spelandet gjort det, och med tanke på internets viktiga roll i dagens samhälle är det inte konstigt att även sportbettingen har tagit steget ut i den digitala världen.

Antalet bettingsajter har ökat stadigt i Sverige sedan början 2000-talet. Det handlar om spelbolag som framförallt marknadsför sig mot svenska kunder, men som är förlagda utomlands och har fått sin spellicens i ett annat land. Många bettingsajter är till exempel baserade på Malta. Ett av dem är Unibet, som var det första av många liknande företag. Det grundades redan år 1997. Betsson är ytterligare ett exempel på bettingsajter som är baserade på Malta men som framförallt bedriver verksamhet i Sverige.

Det är dock inte bara själva spelandet som man kan utföra på internet – numera går det också att få besked direkt om man har vunnit eller inte på exempelvis V75 eller Stryktipset genom att liverättning finns tillgänglig på sidor som Liverattning.nu.

Att sportbetting och hasardspel blir allt mer lättillgängligt tack vare bettingsajter och liverättningar är både av godo och av ondo. Det gör visserligen vardagen smidigare för de som klarar av att spela med måtta, men det förvärrar problemen för de som lider av spelberoende. Onlinespelandet är dock här för att stanna, oavsett vad man anser om det.